Wednesday, July 11, 2007

gripaus, mangos, nyaus...

despres d'uns quants dies incomunicat del mon exterior, per fi em puc tornar a connectar. i aprofito per dir-vos les quatre novetats que hi ha per rosita.

ho sento, us vaig mentir. la llum no se'n va tant sovint com deia. nomes hi ha dos talls cada dia: un de dos de la nit a vuit del mati (si, direu que aixo no suposa gaire canvis a la vida de la gent, i es cert, pero cal pensar en neveres) i l'altre de les dos a les cinc de la tarda. t'hi acabes acostumant i saps que a mitja tarda no pots comptar amb la llum. per cert, els horaris aqui son ben diferents. el sol surt a les cinc del mati i es quan tothom es lleva. si et vols quedar dormint (com jo, que aixo de les cinc encara em costa...) ho tens una mica cru: o et desperta la claror o el concert de galls, gossos i altres besties. i la vida s'acaba quan el sol es pon, cap a quarts de nou. a aquestes hores gairebe no queda ningu pel carrer.
parlant del carrer. durant el dia, quan hi ha gent es una 'cosa curiosa'. el comparteixen gent que va a peu, bicis, tricicles, gossos, algun porc, camions, motos, busos grocs (antics 'school buses' ianquis), gallines, carn penjada, parades de menjar, algun borratxo perdut dormint la mona al terra, nens que netegen sabates amb les mans... es tot curios. a mes la gent em mira, ja que soc dels pocs blanquets. soc un chele. els que em coneixen, em diuen 'profe'.

plouen mangos. estem en epoca de mangos i quan plou, cauen dels arbres. els alumnes surten corrents per recollir-los.

aquest cap de setmana passat hi ha haver tota una distraccio. es celebrava el campeonato regional de basquetbol, amb equips de rosita, bonanza, siuna, puerto cabezas, waspam. jugaven en una mena de pavello i la veritat es que les noies jugaven a nyaus (els nois eren bons, sobretot els de rosita i puerto cabezas). hi vaig veure una novetat interessant, un sistema 4-1: quatre noies defensant i una sola atacant, fent de 'palomero'. curios, no?
a la final hi va haver polemica. van guanyar els de rosita per un punt, pero el partit no es va poder acabar per una pluja d'ampolles de plastic.

estic pioc. diumenge em vaig començar a trobar una mica malament, pero semblava que nomes era un costipat. dilluns estava una mica pitjor, res greu, pero va ser ahir que em vaig espantar. despres d'intentar esmorzar sense exit (no m'entrava res), em vaig marejar i em vaig anar a estirar al llit. tot jo tremolava i suava com mai he suat, semblava com si estigues a la dutxa, regalimant per tot arreu. els de la feina em van fer anar a veure una doctora. la veritat es que el sistema sanitari nicaraguenc no esta tan malament (si mes no aqui a rosita) com podria pensar-se. em van fer analisis i resulta que tinc una infeccio de ronyons. em van receptar un parell de medicaments i ara estic molt millor. avui ja puc tornar a fer vida normal. per cert, tot gratuit. VIVA EL SANDINISMO!

me n'oblidava. l'altre dia em van 'posar' una guardia a la porta de l'habitacio. quan tornava despres de sopar, vaig veure un gripau de gairebe un pam tranquil.lament davant de la porta. hi vaig passar pel costat i no es va inmutar. des de llavors no l'he vist mes.

prou, que hauria d'anar a treballar.

fins aviat!

1 comment:

Anonymous said...

Ei hola,
Quan de temps hi estaràs a Rosita?
No sé quina direcció de mail tens, per això aprofito el blog per dir que, per fi, ahir vaig fer la defensa del projecte de la enginyeria superior en Electrònica, i em van posar un excel.lent, un 9.
Doncs ja he acabat!, més de vuit anys després de l'últim exàmen (i tres fills).
Cuida't molt, que el teu cos és del món del davant, i no dels móns que hi ha per darrera.Per lo que estàs, tot tu, en inferioritat de condicions.
Will.